Suomalaissyntyinen hyökkääjä Rasmus Kulmala oltaisiin nähty tämän kevään MM-kisoissa, jos hän olisi ollut pelikuntoinen. Tosin Kulmala ei olisi pelannut Suomen paidassa, vaan Unkarin.

28-vuotias Kulmala on pelannut Unkarin sarjassa edelliset kuusi kautta, joista neljä viimeisintä ovat sujuneet Ferencvárosi TC:n joukkueessa. Sen myötä hän on saanut myös Unkarin maajoukkueen edustusoikeuden. Hän pelasi ensimmäiset maaottelunsa Unkarin paidassa viime kaudella ja osallistui myöskin 1. divisioonan A-lohkon MM-kisoihin, joista maa nousi täksi vuodeksi MM-kisatasolle.

Kulmalan oli tarkoitus olla mukana Unkarin joukkueessa kevään MM-kisoissa. Tilaisuus olisi ollut hänelle ainutlaatuinen, sillä Unkari pelaa Tampereen lohkossa, jossa se kohtaa myöskin kisaisäntä Suomen. Kulmala sai kuitenkin Unkarin sarjan pudotuspeleissä aivotärähdyksen, josta hän ei toipunut ajoissa pelikuntoon.

– Ei olisi tehnyt mieli mennä kisoihin, kun olen ollut niin heikossa kunnossa. Mitään ei ole pystynyt tekemään. Mutta olisi ollut aika ainutlaatuinen mahdollisuus, Kulmala sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kulmala pelasi aikanaan Liigassa 122 ottelua (9+9=18) edustaen TPS:ää ja Tapparaa. Toistaiseksi viimeisen kautensa hän pelasi Suomessa kaudella 2015-16.

Kulmala on edustanut urallaan myös Nuoria Leijonia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2014. Noista kisoista mukaan tarttui U20-maailmanmestaruus.