TAMPERE. Piskuisen Unkarin urakka jääkiekon MM-kisoissa on alkanut alakuloisesti. Maa hävisi viikonloppuna Tanskalle 1-3 ja sitten USA:lle rajuin numeroin 1-7.

Katsomossa maan fanijoukko on pitänyt kuitenkin kovaa mökää, oli tilanne taululla mikä hyvänsä – niin sunnuntainakin Yhdysvaltoja vastaan. Lehtereillä oli kaikkiaan yli 5 200 silmäparia.

– Faniryhmä on huikea, mutta tappion jälkeen fiilis on aika paha ja huono, Balazs Sebok sanoi.

Sebokin tehotilastoon kirjattiin sunnuntain USA-häviössä huima lukema -5. Ottaako tappio yhtä paljon pattiin, tuli se sitten ennakkosuosikkia tai omatasoista porukkaa vastaan?

– No siis, tiesimme ettei meillä kauheasti mahdollisuuksia ole voittaa tänään. Mutta 1-7 tuntuu aika pahalta. Mutta yksi tärkeä matsi on tulossa Ranskaa vastaan.

Unkari pelaa lähtökohtaisesti sarjapaikastaan, eli lohkon seitsemännestä sijasta. Olisiko joku vielä korkeampi sijoitus, kenties lohkon keskikastista mielekkäämpi?

– Heh, no katsotaan parin viikon päästä, pelaaja naurahtaa.

– Mennään peli kerrallaan, mutta ylhäällä pysyminen on tavoite.

Sebokin voi sanoa olleen Liigassa tähti. Ensinnäkin hän on tuore pronssimitalisti Ilveksestä, ja päättyneellä sesongilla syntyi kaikkiaan 63 pelissä 24 pistettä (6+18=24). Sebok pelasi Liigassa yhteensä 390 runkosarjan peliä pistein 54+144=198, pudotuspelien saldo oli 3+19=22.

Pelaaja siirtyy tulevaksi sesongiksi ensimmäistä kertaa ulkomaille. Tie vie Saksan DEL-liigan Iserlohn Roostersiin.

– Vaikea sanoa tulevasta, kun MM-kisat ovat kesken, enkä ole ammattilaisuran aikana pelannut muualla kuin Suomessa.

– Innoissani odotan sitä, mitä sieltä tulee. Suomessa oli hienot vuodet. Saa nähdä, tulenko vielä takaisin tänne.