Sveitsi on ollut Tampereella ja Riikassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen yksi ykkösmaista ensimmäisen vajaan viikon aikana.

Punavalkopaitainen nippu on pelannut kolme ottelua vakuuttavalla tavalla. Maa on voittanut jokaisen matsin varsinaisella peliajalla.

Kun Slovenia kaatui 7-0, Norja 3-0 ja Kazakstan 5-0, on Sveitsin maaliero kolmen pelatun ottelun jälkeen 15-0. Toiseksi vähiten turnauksessa maaleja on päästänyt Ruotsi – vain yhden kolmessa ottelussa.

Samalla sekin on totta, että Sveitsin kovimmat haasteet ovat vasta edessä. Maa punnitsee alkulohkossa vielä Slovakian, Kanadan, Tshekin ja toisen kisaisäntä Latvian pelihuumorit.

Tilastoharvinaisuus

Yhtä kaikki, Sveitsi on tällä hetkellä päästettyjen maalien suhteen liki ainutlaatuisessa vireessä. Nykyisessä MM-kisaformaatissa, kahdeksan joukkueen alkulohkossa ei ole montaa kertaa todistettu sitä, että joukkue päästää seitsemässä alkulohkopelissä yksinumeroisen maalimäärän.

Viime vuoden turnauksessa Suomi dominoi kyseistä tilastoa, kun seitsemässä alkulohkopelissä omiin meni vain viisi maalia. Vuonna 2016 Leijonat päästi kuusi takaiskua alkulohkossa ja vuotta aiemmin yhdeksän osumaa.

Muista maista Venäjä piti vuonna 2014 ja 2012 päästetyt alkulohkomaalit yksinumeroisessa (7 ja 8), mutta muita alle kymmenen päästetyn alkulohkomaalin kertoja ei nykymuotoisesta turnauksesta löydy.