Leijonat kohtaa tänään MM-kisoissa Unkarin. Ottelut maiden välillä ovat olleet harvinaisia, sillä Unkari harvemmin yltää MM-kisojen A-sarjaan asti.

Unkari on pelaajamateriaaliltaan kisojen selvästi heikompia joukkueita. Silti joukkueesta löytyy useita taitavia yksilöitä, joita Leijonienkin on tänään syytä varoa.

István Bartalis, hyökkääjä

István Bartalis ei ole viime vuosina seuratasolla esittänyt ihmeitä. Unkarin maajoukkueessa hän on kuitenkin aina parhaimmillaan – etenkin, jos pelataan MM-kisoja. Näissä kisoissa 32-vuotias sentteri on iskenyt neljään otteluun tehot 1+3=4. Bartalis teki myös kovaa tulosta vuonna 2016, kun Unkari viimeksi kisoissa nähtiin. Vuosien varrella Bartalis on pelannut yli 150 ottelua Unkarin maajoukkuepaidassa, joten häntä voi hyvällä omatunnolla kutsua maajoukkuelegendaksi.

Vilmos Galló, hyökkääjä

Vilmos Galló on Unkarin ehdoton ykköspelaaja, vaikka viime vuosina SHL:ssä vikkeläjalkainen laitahyökkääjä ei ole tehnyt samanlaista tulosta kuin aikanaan Liigassa. Tällä kaudella Galló iski Linköpingissä 52 otteluun tehot 15+4=19. Parhaalla kaudellaan KooKoossa unkarilainen iski tehot 14+28=42.

Balázs Sebők, hyökkääjä

Myös Balázs Sebők on pelannut viime vuodet Suomessa. Tällä kaudella Sebők esiintyi varsin vaisusti Ilveksessä ja tehot jäivät puuttumaan. Hän on kuitenkin erinomainen pelintekijä, ja Unkarin joukkueessa on isompaa roolia tarjolla. Sebők on kerännyt nyt neljässä MM-ottelussa tehot 0+2.