NHL:n pudotuspeleistä on tulossa huikea suomalaisnäytös. Neljästä jäljellä olevasta joukkueesta vain Vegas Golden Knightsissa ei pelaa ainuttakaan suomalaista. Dallas Starsissa, Carolina Hurricanesissa ja Florida Panthersista sen sijaan löytyy runsaasti sinivalkoista väriä.

Suomalainen pelaaja ei ole koskaan NHL-historiassa voittanut arvokkaimman pelaajan Conn Smythe Trophya. Tänä vuonna asiaan voidaan saada muutos – ainakin, jos on vedonlyöntiyhtiöitä uskominen.

Ennakkosuosikki pystin voittoon on Sebastian Ahon. Seitsemän todennäköisimmän nimen joukkoon mahtuu myös Dallas Starsin Roope Hintz.

Aho on joukkueensa paras pistemies. Hän on nakuttanut 12 pudotuspeliotteluun tehot 5+6=11. Hintz puolestaan on koko pudotuspelien pistepörssin kakkonen. Dallasin ykkössentteri on kerännyt 13 ottelussa tehot 9+10=19.