Leijonat kohtaa perjantai-iltana Unkarin, joka on MM-tasolla hyvin tuntematon vastustaja. Maat ovat kohdanneet toisensa MM-kisoissa vain kerran.

Unkarin joukkueessa suomalaisille tuttuja nimiä ovat muun muassa Liigassa pelanneet Balázs Sebök, János Hári ja Vilmos Galló (katso Unkarin joukkue). Valmennuksesta löytyy sen sijaan yksi suomalainen, oululaislähtöinen Jukka Kontsas, 39, joka asuu ja valmentaa nykyisin Romaniassa.

Kontsas on valmentanut vuodesta 2011 lähtien eri osoitteissa ulkomailla. Viimeisen kolmen kauden ajan hän on toiminut romanialaisen Gyergyói HK:n maalivahtivalmentana. Romanialaisseurassa pelaa myös viisi suomalaista, joista yksi on Jukka Jalosen poika, Jimi Jalonen.

Unkarin maajoukkueessa Kontsas alkoi työskentelemään jo viime kaudella, mutta nyt hän toimii ensimmäistä kauttaan maan maalivahtivalmentajana. Tätä ennen hän toimi maajoukkuetasolla Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maalivahtivalmentaja.

Löydät MM-kisojen alkulohkotilanteet, otteluohjelman ja tietoa lipuista täältä.