C Moren erätaukostudiossa keskusteltiin MM-kisojen Itävalta-Saksa-ottelun yhteydessä Saksan NHL-tähtipuolustaja Moritz Seiderista kriittiseen sävyyn.

22-vuotias Detroit Red Wingsiä edustava Seider sai C Moren asiantuntijoilta raippaa tämänhetkisestä pelaamisestaan. Hän on kirjauttanut turnauksen viiteen otteluun tehopisteet 0+2.

– Tuo kuvastaa hänen turnaustaan. Onko hivenen väsynyt vai odottaako loppupelejä, mutta eihän normaalisti tule kiekko tuolla tavalla kylkeen, koska katseen pitäisi olla kiekkoon päin. Eli hivenen puolilla valoilla. Hän on silti hyvä pelaaja, mutta kun mietitään vaikka viime turnausta, kun hän erottui, oli tähtipelaaja ja oli joka vaihdossa esillä, niin vähän on käynnistymistä vielä, Karri Kivi latasi.

Viime kevään MM-kisoissa Seider iski kahdeksaan otteluun tehopisteet 2+5. Menneellä NHL-kaudella Seider viimeisteli 82 otteluun tehopisteet 5+37=42. Sitä edellisellä NHL-kaudella hän kirjautti samaan ottelumäärään puolestaan pisteet 7+43=50. Näiden lukemien perusteella Seiderilta on lupa odottaa myös tässä turnauksessa nähtyä parempaa suorittamista.

– Seiderin peli perustuu siihen, että hän tukee hyökkäyksiä, liikkuu hyvin, on aktiivinen ja ilkeä. Kaikki nuo elementit, mitä häneltä viime kisoissa nähtiin ja mitä häneltä on nähty kahden kauden aikana NHL:ssä, puuttuvat pelaamisesta. Hän kuuluu NHL:ssäkin joukkueen tähtikategoriaan ja on sellainen pelaaja, jonka kaikki haluaa joukkueeseen. Tällä hetkellä mitä hän on esittänyt kisoissa, näyttää väsyneeltä pelaajalta, näyttää vähän sellaiselta kehonkieli, että ei välttämättä tiedä, haluaako se edes olla täällä. Erittäin epätavallista. Mä en oo nähnyt tuollaista Seideria ikinä, mitä nyt ollaan nähty näissä kisoissa, Olli Jokinen puolestaan analysoi.