MM-kisoissa nähtiin lauantaina järkyttävä tilanne, kun Kanadan Joe Veleno painoi luistimen terällään Sveitsin Nino Niederreiteria nilkkaan. Teko meni tuomareilta ohi eikä tilanteesta lopulta tullut jäähyä kuin Niederreiterille, joka hermostui tilanteen seurauksena.

Teko puhutti ja järkytti ympäri maailmaa, sillä se oli poikkeuksellisen törkeä. Myös Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Evander Kane kommentoi tapausta Twitter-tilillään. Velenon teko sai selvästi myöskin niin ikään kanadalaisen Kanen raivon partaalle.

– Tästä syystä jääkiekossa tarvitaan tappeluita, se karkottaa tällaisia ideoita ja auttaa valvomaan peliä tehokkaasti. Kuvottava tilanne katsoa. Varsinkin minun tämän vuoden loukkaantumiseni jälkeen. Häpeällistä.

Tämän vuoden loukkaantumisella Kane viittaa tapaukseen, kun Tampa Bay Lightningin Patrick Maroonin luistin viilsi hänen ranteensa auki kesken ottelun. Kyseisessä tilanteessa kyse oli kuitenkin puhtaasta vahingosta, mutta siitä huolimatta Velenon teko nosti Kanen vanhat traumat pintaan.

Evander Kane

@evanderkane
This is why fighting in Hockey is needed, it discourages ideas like this and helps police the game effectively. Disgusting play to watch. Especially after my injury this year. Embarrassing

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
“Hey I got a hockey record, I tried to chop a guy’s leg off with my skate and I’m the only guy who ever did that.”