Leijonat kohtaa tänään alkusarjan viimeisessä ottelussaan Tanskan. Kiekko tippuu Tampereella jäähän kello 20.20.

Helpolla Leijonat ei tänään pääse. Tanskan joukkueesta löytyy useita nimimiehiä, jopa NHL:stä saakka.

Markus Lauridsen, puolustaja

Markus Lauridsen on ollut yksi MM-kisojen tehokkaimmista puolustajista. Kuuteen otteluun 32-vuotias pakki on kerännyt kuusi syöttöpistettä. Seurajoukkuetasolla Lauridsen pelaa usein puolustavassa roolissa, mutta vuosi toisensa jälkeen Lauridsen on näyttänyt, että hän pystyy tekemään tehoja MM-tasolla. Tällä kaudella SHL:ssä Lauridsen keräsi 40 otteluun puolestaan vaatimattomat pisteet 4+5=9.

Nikolaj Ehlers, hyökkääjä

Nikolaj Ehlers pelasi pitkään Patrik Laineen tutkaparina Winnipeg Jetsissä. Tälläkin kaudella maalintekotaidoistaan tunnettu tanskalaislaitahyökkääjä esiintyi tehokkaasti ja iski 45 NHL-otteluun tehot 12+26=38. MM-kisoissa taitava Ehlers on kerännyt kuudessa ottelussa tehot 4+4=8. Hän on koko turnauksen pistepörssin vitonen.

Nicklas Jensen, hyökkääjä

Nicklas Jensen pelasi viisi tehokasta kautta Jokereissa, ennen kuin länsimaiset pelaajat hylkäsivät KHL:n. Tällä kaudella Jensen kärsi loukkaantumisista ja pelasi vain 12 ottelua Sveitsin pääsarjassa. Niissä kokenut hyökkääjä keräsi tehot 6+5=11. Jensen tunnetaan vikkelistä jaloistaan ja terävästä laukauksestaan.