Kouvolan KooKoo vahvistuu tulevalla Liiga-kaudella kanadalaishyökkääjä Ben Tardifilla, 23.

Ranskaa äidinkielenään puhuvan 178-senttisen laitahyökkääjän sopimus on yksivuotinen. Quebecin osavaltiosta kotoisin oleva Tardif on pelannut viimeiset kaksi kautta Pohjois-Amerikassa ECHL- ja AHL-sarjoja.

– Tardif on taitava laitahyökkääjä, joka hakeutuu aktiivisesti pelattavaksi ja näkee kentän erinomaisesti. Hän pystyy tarvittaessa myös pelaamaan keskushyökkääjänä, mikä antaa meille lisää mahdollisuuksia kokoonpanon suhteen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoo seuran tiedotteessa.

Kaudella 2021–2022 Tardif pelasi yhdessä KooKoon puolustaja Charle-Edouard D’Astousin kanssa Utah Grizzliesissä ja jälki oli vakuuttavaa. Tardif ja D’Astous muodostivat vaarallisen tutkaparin ja kaksikko sijoittui joukkueen sisäisen pistepörssin sijoille yksi ja kaksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

– Seurasimme Beniä tarkasti viime talvena ja keskustelimme hänestä paljon myös Charlen (D’Astous) kanssa. Hän on varmasti yleisölle kiinnostava pelaaja seurattavaksi, sillä parhaimmillaan artistisuutta löytyy rutkasti, Kultanen lisää.

Kaudella 2020–2021 Tardif voitti Tigresin riveissä QMJHL:n mestaruuden voittaen samalla arvostetun Guy Lafreur- palkinnon, joka ojennetaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle. Samaisen palkinnon ovat voittaneet vuosien saatossa NHL-supertähdet, kuten Sidney Crosby, Claude Giroux, Jonathan Huberdeau ja Mario Lemieux.

Kouvolan KooKoo

@KouvolanKooKoo
𝘽𝙞𝙚𝙣𝙫𝙚𝙣𝙪𝙚, #27! 🇨🇦

📝 bit.ly/bienvenue-26

#yksijoukkue #liiga