Tanskan kaikkien aikojen kiekkoilijoihin lukeutuva Mikkel Bödker, 33, on ilmoittanut lopettavansa peliuransa tämän kevään MM-kisoihin.

NHL:ssä yli 700 ottelua pelannut hyökkääjä veti ammattilaisuransa viimeiset luistimenpiirrot Tampereella MM-kisoissa Suomea vastaan. Bödkerin harmiksi Tanska jäi merkityksettömässä A-lohkon päätöskamppailussa Leijonien jalkoihin tylyin lukemin 1-7.

– Tämä oli viimeinen otteluni. Tämä tuntuu hyvältä. Olen tiennyt päätöksestäni jo pitkään ja tämä tuntuu oikeastaan aika hyvältä. Minulla on tapahtunut uralla useita huikeita asioita, joita voin muistella. Odotan, että pääsen vaimoni, tyttäreni ja perheeni luokse nauttimaan olostani, HV71:stä päättyneellä kaudella edustanut Bödker sanoi Tanskan TV 2 Sport -kanavalla Suomi-ottelun jälkeen.

Bödker pelasi NHL:ssä yhteensä 709 ottelua (118+209=327) Arizona Coyotesin, San Jose Sharksin, Colorado Avalanchen sekä Ottawa Senatorsin riveissä. Hän on alkujaan Coyotesin vuoden 2008. ensimmäisen kierroksen 8. varaus.

Bödker on NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi eniten otteluita pelannut ja neljänneksi eniten pisteitä tehnyt tanskalaispelaaja.

Bödker viiletti Liigassa työsulkukaudella 2012-13. Hän teki Lukon paidassa 29 ottelussa komeat tehot 21+12=33.

Tanskan maajoukkuetta Bödker edusti kahdeksissa MM-kisoissa ja kertaalleen olympialaisissa.