Jesse Puljujärven jatko NHL:ssä on kyseenalaistettu vahvasti monissa eri medioissa Carolina Hurricanesin kauden päätyttyä itäisen konferenssin finaalisarjaan ja ”Puljun” istuttua lähes koko pudotuspelien ajan katsomon puolella.

Pohjois-Amerikan medioissa on nostettu esille mm. Puljujärven mahdollinen paluu Kärppiin. Miehen agenttin Markus Lehto torppaa kuitenkin huhut Liiga-paluusta – ainakin toistaiseksi.

– Ei ole kukaan miettinyt tässä kohtaa mitään Eurooppa-vaihtoehtoa. Kaikenlaisia kyselyitä on tullut muun muassa Sveitsistä ja Ruotsista. Emme ole jutelleet tositarkoituksella yhdenkään eurooppalaisen seuran kanssa, Puljujärven agenttitoimiston edustaja Markus Lehto kertoo Iltalehdelle.

– Hän on rajoitettu vapaa agentti. Jotta seura voi pitää tuossa tilanteessa olevan pelaajan oikeudet, seuran pitää tehdä tarjous (qualifying offer), joka on saman suuruinen kuin tämän kauden sopimus oli, Lehto avaa NHL:n sääntöjä rajoitetun vapaan agentin kohdalla.

Hurricanes ei lähes sataprosenttisella varmuudella tule tarjoamaan Puljujärvelle nykyisen suuruista, kolmen miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Jatkaakseen NHL:ssä Puljujärven olisikin suostuttava huomattavasti pienempään tilipussiin. Hurricanes saattaa hyvinkin päästää ”Puljun” vapaille markkinoille, jolloin entisellä nelosvarauksella olisi mahdollisuus solmia sopimus vapaasti minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että NHL:n lisäksi Ruotsi ja Sveitsi vaikuttavat todennäköisimmiltä vaihtoehdoilta Puljujärven ensi kauden osoitteeksi.