Pelicans tiedotti perjantaina neljästä pelaajasopimuksesta, joista kolme oli jatkosopimuksia ja yksi uusi, mutta entuudestaan tuttu pelaajahankinta.

Lahtelaisseura on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen kokeneen yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan Laschin kanssa. Lisäksi seura on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Konsta Hirvosen kanssa sekä yksivuotiset jatkopahvit puolustajakaksikko Saku Salmisen ja ruotsalaisen Viktor Perssonin kanssa.

36-vuotias Lasch nähtiin Pelicansissa viimeksi kaudella 2020-21, jolloin hän iski 26 Liiga-otteluun tehopisteet 10+27=37. Hän kuului kaudella 2011-12 Pelicansin hopeajoukkueeseen ja tehtaili tuolloin 59 runkosarjaotteluun komeat tehopisteet 24+38=62 sekä 17 pudotuspeliin pisteet 5+11=16. Edelliset kaksi kautta Lasch pelasi SHL:ssä Frölunda HC:n riveissä.

– Loistava hankinta! Hän on Euroopan mittakaavalla varmasti yksi viime vuosien tehokkaimmista erikoistilanne ja viisi vastaan viisi -pelaajista. Erittäin iso pelaaja koko sarjaan sekä tietysti meidän organisaatioomme. Olemme todella onnellisia, että Ryan palaa niin sanotusti kotiin, iloitsee Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä seuran tiedotteessa.

– Tommin (Niemelä) kanssa käymäni keskustelu vakuutti minut siitä, että Pelicans jatkaa kehittymistä oikeaan suuntaan. Haluan ehdottomasti olla mukana edistämässä seuran tavoitteita omalla panoksellani. Odotan, että kamppailemme voitosta jokaisessa pelissä ja pystymme kirkastamaan viime kauden tuloksen (hopea) pykälää paremmaksi, sanoo puolestaan Lasch.

Hirvonen pelasi viime kaudella Pelicansissa 40 runkosarjaottelua (3+5) ja 18 pudotuspeliä (1+2). Salmisen tilille kertyi 44 ottelua runkosarjassa (2+5) ja 14 pudotuspeleissä (0+0). Persson pelasi vain 24 ottelua (0+3), kunnes loukkaantuminen päätti kauden ennen aikojaan.