Latvialaispuolustaja Kristians Rubins jättää Pohjois-Amerikan taakseen ja siirtyy Euroopan kaukaloihin. Hän on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Ruotsin SHL:ssä pelaavan MoDo Hockeyn kanssa.

25-vuotias Rubins nousi hiljattain koko Latvian sankariksi, kun hän ratkaisi maaleillaan Latvialle sen MM-kisahistorian ensimmäisen mitalin. Rubins teki kisoissa neljään otteluun kaksi maalia, jotka syntyivät todella upeaan paikkaan: hän tasoitti pronssiottelun Yhdysvaltoja vastaan ja iski sitten jatkoajan ratkaisumaalin, jonka myötä Latvia nappasi pronssiset mitalit.

Edelliset seitsemän kautta Rubins on pelannut Pohjois-Amerikassa, jossa hän on pelannut AHL:ssä, ECHL:ssä ja WHL:ssä. Lisäksi hän pelasi Toronto Maple Leafsissa kolme NHL-ottelua kaudella 2021-22.

Viime kaudella Rubins pelasi AHL:ssä Belleville Senatorsissa 42 ottelua pistein 2+4. Loppukaudeksi hän siirtyi Calgary Wranglersiin, jossa hän ehti pelaamaan kolme runkosarjaottelua (0+2) sekä kuusi pudotuspeliä (1+2).

Edellisen kerran Rubins on pelannut Ruotsissa vuosina 2013-16, jolloin hän kiekkoili pääasiassa Västeråsin juniorijoukkueissa.

MoDo Hockey

@MoDo_Hockey
Nyligen sköt han ett historiskt VM-brons till Lettland. 🇱🇻

Nu hälsar vi Kristians Rubins välkommen till MoDo Hockey!

Backen, som närmast kommer från spel i AHL, har skrivit på ett ettårskontrakt. ✍

Läs mer: modohockey.se/article/isv3al…

#modose
modohockey.se

Kristians Rubins ny back i MoDo Hockey!

För en dryg vecka sedan sköt han ett historiskt VM-brons till hemnationen Lettland. Nu har backen Kristians Rubins, 25, skrivit på ett ettårskontrakt med MoDo Hockey.