Vuonna 2020 Patrik Laine siirtyi Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin. Vaihdossa toiseen suuntaan siirtyi keskushyökkääjä Pierre-Luc Dubois.

Dubois ei ollut Winnipegille kaivatunlainen pitkäaikainen vahvistus. Hyökkääjä on jättänyt siirtopyynnön ja kertonut, ettei hänelle kelpaa edes yksivuotinen sopimus.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman uskoo, että Dubois tulee saamaan siirron yhteydessä jättimäisen jatkosopimuksen.

– Monet ihmiset olettavat, että sopimus on kahdeksan vuotta ja yhdeksän miljoonaa dollaria, enkä usko sen olevan väärin. Luultavasti on pientä heiluntaa, että sopimus saattaa olla yhtä korkea kuin Mathew Barzalilla, joka on 9,15 miljoonaa, tai se voi olla yhtä alhainen kuin Dylan Larkinilla, joka on 8,75. Sopimus tulee olemaan jollain tällä välillä, Friedman kommentoi podcastissaan.

Dubois’n tehoihin nähden 72 miljoonan dollarin sopimus on todella kallis. Parhaalla kaudellaan hän on iskenyt 63 tehopistettä, ja hänen maaliennätyksensä on 28 osumaa.

Vertailun vuoksi Laine tienaa kaudessa 8,7 miljoonaa dollaria, ja sopimuksen kokonaisarvo on 34,8 miljoonaa dollaria. Suomalaispyssyn piste-ennätys on 70 ja maaliennätys 44.