Leijonien vuoden 1995 legendaarisen MM-kultajoukkueen tähtimaalivahti Jarmo Myllys muistelee HockeyMonkeyn vapaapäivä -podcastissa kautta 1992-93, jolloin NHL:stä yllättäen silloiseen 1. divisioonaan ja KooKoohon siirtynyt maalivahti oli lähellä Liiga-nousua seuransa kanssa.

KooKoon seurajohto löi kuitenkin käsijarrun päälle ratkaisevalla hetkellä kesken Liiga-karsintojen.

– Se kausi KooKoossa oli ihan huippu meiltä. Pelattiin todella hyvä kausi ja mentiin Liiga-karsintoihin. Siitä jäi sellaiset muistot, että harvoin jääkiekkoyhteisössä tapahtuu tämmöistä.

– Pelattiin Liiga-karsintaa Lahden Reipasta vastaan ja voitettiin eka peli Lahdessa. Toinen peli on Kouvolassa. Meillä on mahdollisuus nousta Liigaan jos me voitetaan. Johdettiin toista peliä toisen erän jälkeen 5-2, niin seurajohto tulee koppiin ja sanoo, että ”hei, me ei voida nousta Liigaan, meidän pitää hävitä tää peli”.

– Ajattelin että jumalauta, me johdetaan 5-2 ja pitikö meidän hävitä se peli kahdella maalilla, kun siihen laskettiin vielä se maaliero. Lopulta peli päättyi 5-7. Ei niitä laukauksiakaan tullut kokoajan ja sitten sun piti kuitenkin hörpätä viisi maalia viimeiseen erään. Olishan sen voinut ilmoittaa sitten jo etukäteen, Myllys päivittelee 30 vuotta myöhemmin.

– Se on jäänyt mieleen, että ei jumalauta, eihän tää voi olla totta, Myllys muistelee.

Voit kuunnella Myllyksen koko haastattelun Ilmari Pitkäsen juontamassa podcastissa kokonaisuudessaan täältä.