Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sai hiljattain upean mahdollisuuden vierailla NHL-ympyröissä.

Los Angeles Kings järjesti nimittäin jokavuotisen nuorten pelaajien kehitysleirin Kaliforniassa viime viikon vaihteessa. Kyseiselle leirille haluttiin mukaan myöskin suomalaisedustusta valmennusosaamisen muodossa.

– Organisaatio tarjosi mahdollisuuden, olin totta kai innoissani, Niemelä kertoo MTV Urheilulle.

Niemelä osallistui viisi päivää kestäneen tapahtuman kaikkiin jääharjoituksiin ja palavereihin. Hänen lisäkseen leirille oli kutsuttu saksalaisseura Eisbären Berlinistä kolme valmentajaa. Reissu oli Niemelälle kaikin puolin opettavainen.

– Vahvaa oppia siihen, miten vahvistaa omia ajatuksia siitä, mitä kehittyminen vaatii. Toisaalta myös tietynlaista itseluottamusta suomalaisillekin, että kyllä me voidaan olla ylpeitä omasta osaamisestamme, koska meiltä haluttiin sinne edustus, ja pystyimme tuomaan ehkä jotakin uutta näkökantaa asioihin, Niemelä sanoo.

Vierailu NHL-seuran mukana oli vain murto-osa siitä, mistä Niemelä valmennusuransa suhteen unelmoi.

– Tavoitteet ja unelmat keskittyvät siihen, että aina pitäisi pystyä kehittymään. Pohjois-Amerikka ja NHL ovat sellaisia, jotka haluaisin tietysti kokea.

Niemelä on toiminut Pelicansin päävalmentajana edelliset kolme kautta ja jatkaa seuran pääkäskyttäjänä myöskin ensi kaudella. Hän johdatti Pelicansin menneellä kaudella hopeamitaleille ja sai kauden päätteeksi valinnan Liigan parhaaksi päävalmentajaksi.