Nuoret Leijonat MM-kultaan 2019 johdattanut hyökkääjä Aleksi Heponiemi, 24, palaa Euroopan kaukaloihin, kertoo Yle Urheilu.

Heponiemen uusi seura on Ylen tietojen mukaan Sveitsin pääsarjassa pelaava EHC Biel. Viime kaudella Harri Säterin, Toni Rajalan ja Jere Sallisen edustama seura hävisi finaalisarjan seitsemännessä ottelussa Geneve-Servettelle. Heponiemen sopimus on kaksivuotinen.

Heponiemi loisti alle 20-vuotiaiden vuoden 2019 MM-kultajoukkueen pistepörssin kärkinimenä joukkueessa, jossa pelasivat nykyisistä NHL-tähdistä mm. Kaapo Kakko, Anton Lundell, Eeli Tolvanen ja Henri Jokiharju.

Hyökkääjä varattiin NHL:ään toisella kierroksella kesällä 2017. Päättyneellä kaudella mies pelasi Florida Panthersin riveissä 10 ottelua tehoin 1+2. AHL:ssä taituri nakutti 62 pelissä 12 maalia ja 43 pistettä. Heponiemen tavoite on yhä palata myöhemmin takaisin NHL:ään, jossa mies on pelannut urallaan kaikkiaan 25 ottelua.