Florida Panthersin GM Bill Zito tiedottaa tehneensä kolmivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Eetu Luostarisen, 24, kanssa.

NHL-toimittaja Frank Seravalli kertoo Twitterissä, että Luostarisen kaudella 2024-25 käynnistyvä jatkodiili on yhdeksän miljoonan dollarin arvoinen (3 milj. $ AAV). Suomalaisen nykyinen 1,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy ensi kauteen.

– Eetu on dynaaminen kahden suunnan sentteri, joka pärjää nopeutensa ja voimakkuutensa avulla missä vain hyökkäysketjussa. Hän on pelaajana tasainen ja luotettava, joten hän on loistava apu hyökkäykseemme. Olemme innoissamme siitä, että hän jatkaa kokoonpanossamme tulevilla kausilla, Zito hehkutti luottosoturiaan.

Luostarinen on alkujaan Carolina Hurricanesin 2. kierroksen varaus vuodelta 2017. Hän pelannut Hurricanesin ja Panthersin riveissä yhteensä 212 ottelua pistein 29+49=78.

Luostarinen lukeutui viime kaudella Stanley Cup -finaaleihin yltäneen Panthersin tärkeimpiin pelaajiin. 190-senttinen keskushyökkääjä teki 82 ottelussa 17 maalia ja 43 tehopistettä.

Keväällä 2019 Luostarinen voitti MM-kultaa leijonapaidassa. Silloin hän edusti vielä kasvattiseuraansa KalPaa.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Three more years of Luosty ‼️

We’ve agreed to terms with Eetu Luostarinen on a three-year contract extension through the 2026-27 season.

📝 » flapanthers.co/27extended