HIFK tiedottaa Bättre Folkissa tehneensä peräti kolmen vuoden mittaisen sopimuksen suomalaispuolustaja Petteri Lindbohmin kanssa. Sopimus sisältää ulkomaan optiot kahdesta jälkimmäisestä kaudesta.

29-vuotias Lindbohm pelasi viime kauden Ruotsin SHL:ssä Frölunda HC:n riveissä. Hän kirjautti runkosarjassa 52 otteluun tehopisteet 6+8=14 ja pudotuspeleissä 13 otteluun pisteet 0+2.

– Fiilis on ihan loistava. Pääsen hyppäämään mukaan huippujoukkueeseen jossa on todella hyvä meininki. Viime vuodet ovat olleet kiireisiä, ja viime keväänä ajatus kotona asumisesta kirkastui. Perhe-elämän sovittaminen aina uuteen osoitteeseen ja ympäristöön on haastavaa, sanoo Lindbohm HIFK:n tiedotteessa

Lindbohm nähtiin viimeksi Liiga-jäillä kaudella 2013-14. Hän on pelannut Liigassa yhteensä 72 ottelua (1+9) Jokerien ja Ässien paidassa.

Liigasta lähdettyään Lindbohm on pelannut NHL:ssä St. Louis Bluesin ja Florida Panthersin riveissä, AHL:ssä Chicago Wolvesissa, Sveitsin NL:ssä Lausanne HC:ssa ja EHC Biel-Biennessä sekä KHL:ssä Jokerien riveissä. Lisäksi Lindbohmin palkintokaapista löytyy Leijonien paidassa voitetut olympiakulta, maailmanmestaruus ja MM-hopea.

Lindbohm on alkujaan HIFK:n omia kasvatteja.

– Meidän oli reagoitava alkuviikon uutisiin, ja mielestäni onnistuimme siinä. Olemme olleet Petterin kanssa yhteydessä aiemminkin, ja on hienoa, että hän päätti tulla HIFK:hon. Petteri tuo kokemuksellaan ja luotettavuudellaan joukkueeseen loistavan lisän, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

LUE MYÖS: HIFK hankki pakkivahvistuksen Pohjois-Amerikasta: ”Saamme erittäin monipuolisen puolustajan”

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Tervetuloa, Petteri Lindbohm!

Urallaan olympia- ja MM-kultaa voittanut HIFK:n kasvatti palaa Stadiin kolmen vuoden sopimuksella.

📝 Lue tiedote: hifk.fi/liiga/2023/pet…

#HIFK #Liiga