Kärppien ja ruotsalaisseura Luulajan välinen harjoitusottelu keskiviikkona sai erikoisen käänteen Ruotsissa pelatussa kamppailussa.

Kun toista erää oli jäljellä noin viisi minuuttia, Luulaja vaihtoi maalinsuulleen naismaalivahti Sara Grahnin. Tuossa vaiheessa Kärpät johti ottelua 4-2, mutta Luulaja onnistui nousemaan päätöserässä tasoihin. Grahn ei päästänyt lopulta varsinaisella peliajalla eikä jatkoajallakaan yhtään maalia selkänsä taakse. Voittomaalikilpailussa Kärpät upotti kaksi kertaa kiekon verkkoon ja otti lopulta 5-4-voiton.

Luulajan maalinsuulla pelissä aloitti 19-vuotias Isac Grönhagen, joka pelaa Luulajan junioreissa. Luulajan varsinaiset maalivahdit Joel Lassinantti ja Matteus Ward joutuivat olemaan sairaustapausten vuoksi sivussa kokoonpanosta.

34-vuotias Grahn on edustanut Luulajaa naisten SDHL-sarjassa edelliset viisi kautta. Hän on hyvin tuttu näky myös Ruotsin maajoukkueesta, nimittäin hän on pelannut 11 MM-kisat ja kolmet olympialaiset.

TV4 Hockey

@TV4_Hockey
🚨 Sara Grahn hoppar in under Luleås försäsongsmatch mot Kärpät! Grahn kallades in efter flera sjukdomsfall bland herrarnas ordinarie målvakter