KHL-seura TsSKA Moskova ja Venäjän Jääkiekkoliitto eivät piittaa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton eli IIHF:n kurinpitotoimista.

IIHF langetti elokuun 14. päivä TsSKA:n suomalaistaustaisen venäläisvahdin Ivan Fedotovin, 26, neljän kuukauden mittaiseen pelikieltoon sopimusrikkomuksen takia. Myös TsSKA sai vuoden kiellon ulkomaalaispelaajien hankkimiselle.

Pelikiellosta huolimatta TsSKA merkitsi Fedotovin aloittavaksi maalivahdiksi perjantai-illan KHL-kauden avausotteluun Ak Bars Kazania vastaan. AllHockey.ru-sivuston mukaan KHL:n presidentti Aleksei Morozov ja Venäjän Jääkiekkoliitto olivat antaneet TsSKA:lle myöntymyksensä uhmata IIHF:n päätöstä.

Vaikka IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif oli perjantaina henkilökohtaisesti varoittanut TsSKA:n johtoa Fedotovin peluuttamisesta, löytyi venäläisvahti tästäkin huolimatta tolppien välistä.

IIHF tiedotti myöhään perjantaina, että Venäjän Jääkiekkoliitolle on annettu 5000 Sveitsin frangin (n.5200 euroa) sakkorangaistus ilman peliluvattoman pelaajan peluuttamisen sallimisesta.

Tapaus etenee IIHF:n kurinpitolautakuntaan, joka tekee päätöksen mahdollisista rangaistuksista Venäjän Jääkiekkoliittoa, Fedotovia ja TsSKA Moskovaa kohtaan. Fedotovia odottaa IIHF:n kurinpitolautakunnan kuulustelu tapaukseen liittyen.

Fedotovin kohutapaus

Philadelphia Flyers solmi kesällä 2022 kaksivuotisen NHL-sopimuksen Fedotovin kanssa. Sopimuksen vuosipalkka oli 1,1 miljoonaa dollaria.

Fedotov ei kuitenkaan voinut lähteä Yhdysvaltoihin, sillä hänet pidätettiin Venäjällä asepalveluksen välttelystä ja kuljetettiin Jäämerelle vuodeksi armeijan leiville.

Heinäkuussa Venäjän armeijan seura TsSKA kertoi solmineensa Fedotovin kanssa uuden KHL-sopimuksen, vaikka sopimusta Flyersin kanssa on vielä vuosi jäljellä. IIHF linjasi kesällä, että Fedotov on yhä Flyersin sopimuspelaaja.