Monet Liigan seuraajat ovat pohtineet, miten Tapparan pelitapa muuttuu uuden valmennuksen alaisuudessa. Mestarivalmentaja Jussi Tapola siirtyi Sveitsiin ja entinen Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg astui puikkoihin. Grönborgin aikoihin Tre Kronor pelasi hyvin erilaista kiekkoa kuin viime vuosien Tappara.

Tappara-hyökkääjä Kristian Tanus myöntää MTV Urheilun haastattelussa, että pelitavassa on tapahtunut huomattava muutos.

– Luistellaan ”vanhaa Tapparaa” enemmän. Tempoa on tullut lisää. Tappara on ollut tunnettu siitä, että puolustetaan tiiviisti keskeltä eikä hirveästi karvata. Nyt ei olla ainakaan treeneissä paljoa vedelty trapia. Tullaan paineistamaan paljon enemmän, Tanus kertoo.

Jatkossa Tapparalta voidaan siis odottaa aktiivisempaa ja vauhdikkaampaa peliä. Uusi valmennus on myös nostanut pelaajien näytönhaluja.

– Kyllä tuolla intohimo näkyy. Kun valmennus on vaihtunut, on aistittavissa pientä tryout-meininkiä. Jäällä kaikki haluavat kyllä näyttää, Tanus sanoo.

Grönborg on muutenkin antanut hyvän ensivaikutelman.

– Hyvät vibat hänestä kyllä. Todella uskottava ja huomaa kyllä, että on kokenut ja tietää jääkiekosta paljon. Erittäin karismaattinen tyyppi.