Florida Panthersin kesän 2016 ykköskierroksen varaus Henrik Borgström palasi alkavaksi kaudeksi takaisin Eurooppaan – ruotsalaisen HV71:n riveissä.

26-vuotias sentteri myöntää peli-ilon olleen koetuksella varsinkin viimeisellä, Washington Capitalsin organisaatiossa vietetyllä kaudella, joka poiki tilille vain yhden ottelun NHL:n puolella.

–Viime kausi oli raskas, mutta minulla oli melko hyvä rooli Hersheyssä, vaikka en päässyt pelaamaan sentterinä niin usein kuin olisin halunnut. Lisäksi minulla oli joitain vammoja, jotka vaikuttivat hieman. Runkosarjan loppua kohden olin jo melko väsynyt siihen, että roolissani ei ollut jatkuvuutta, ja se turhautti minua, Borgström kertaa viime kautta HockeySverigen haastattelussa.

Kauden jälkeen hän sai sopimustarjouksen Washingtonista, mutta päätös paluusta Eurooppaan oli jo tehty.

–He tekivät minulle perustarjouksen pitääkseen oikeuteni, mutta olin jo päättänyt, että haluan todella pelata HV71:ssä.

–Usean Pohjois-Amerikassa viettämäni vuoden jälkeen minusta tuntui, että olin menettänyt rakkauteni urheiluun. Viime kaudella aloin miettimään yhä enemmän muuttoa Eurooppaan. Tunsin, että haluan kokeilla jotain uutta, saada maisemanvaihdoksen ja yrittää löytää taas pelaamisen ilon, Borgström perustelee päätöstään.

Borgström avaa kautensa HV71:n ykkössentterinä. Mahdollisuus isoon rooliin maistuu luonnollisesti entiselle kärkivaraukselle.

–Se tuntuu hyvältä. Tietysti minun täytyy myös tehdä tulosta, mutta olen valmis haasteeseen, Borgström lupaa.