MoDo Hockeyn hyökkääjä Sampo Ranta sortui törkeään ylilyöntiin tällä viikolla pelatussa harjoitusottelussa Björklöveniä vastaan. 23-vuotias suomalainen joutuu aloittamaan SHL-kautensa katsomon puolelta.

Colorado Avalanchesta MoDon ykkösketjuun hankittu Ranta iski keskiviikkona ulosajon arvoisesti Björklövenin pelaajaa Kim Johanssonia poikittaisella mailalla kaulan alueelle.

Ranta sai SHL:n kurinpidolta kolmen ottelun pelikiellon. Suomalaishyökkääjä on sivussa MoDon viimeisestä harjoitusottelusta sekä SHL-kauden kahdesta ensimmäisestä kamppailusta. Ranta sai kurinpidolta myös 13 125 kruunun eli n. 1100 euron suuruisen sakon.

– Poikittaisen mailan isku tapahtui kaulan ja leuan alueelle. Ranta saapui tilanteeseen kolmantena miehenä ja taklasi vihellyksen jälkeen. Poikittaisella mailalla iskeminen on epäkunnioittavaa ja se sisältää suuren mahdollisuuden loukkaantumiselle, kurinpidon lausunto kuului Aftonbladetin mukaan.

Myös MoDon ja Björklövenin viimeviikkoinen harjoitusottelu kuumensi tunteita kun Rannan suomalainen ketjutoveri Mikael Ruohomaa taklasi kanadalaishyökkääjä Scott Pooleyta pään alueelle. Leijonahyökkääjä sai tempusta kolmen ottelun pelikiellon ja oli sen takia sivussa keskiviikon odotetusta uudelleenkohtaamisesta.