Seuraava Liiga-kausi pyörähtää käyntiin ensi viikon tiistaina. Luvassa on huikea kausi, ja sarjassa pelaa monia nuoria pelaajia, joilta voi odottaa läpimurtoa myös Leijoniin.

Nostamme tässä artikkelissa esiin viisi Liiga-pelaajaa, jotka todennäköisimmin pelaavat ensimmäisen EHT-pelinsä tulevalla kaudella.

5. Matias Mäntykivi, Ilves

Matias Mäntykivi pelasi viime kaudella huikeat pudotuspelit. Hän oli Ilveksen vaarallisin pelaaja ratkaisupeleissä paukuttaen 12 matsiin tehot 3+9=12. Jos hän jatkaa siitä, mihin keväällä jäi, voi läpimurtoa EHT-tasolle pitää varmana. Pehmeäkätisellä sentterillä riittää nopeutta ja taitoa, mutta tasaisuutta vielä kaivataan ennen lopullista läpimurtoa. Onko se löytynyt kesän aikana?

4. Niko Huuhtanen, Jukurit

Vasta 20-vuotias Niko Huuhtanen oli viime kaudella Jukureiden paras maalintekijä 17 osumallaan. Kausi oli hänelle ensimmäinen ammattilaissarjoissa. Jos Huuhtanen jatkaa kehitysaskeleitaan, voidaan hänet nähdä ensi kaudella mättämässä maaleja myös Leijonat-paidassa.

3. Ville Koivunen, Kärpät

Harjoituskauden perusteella Ville Koivunen on nousemassa isoon rooliin Kärpissä. 20-vuotias laituri takoi jo viime kaudella lupaavat tehot 12+16=28. Nyt peliaikaa ja vastuuta on tulossa enemmän, ja nuorukaisen pelikin on ottanut steppejä viime kaudesta. Jos EHT-pelejä ei nyt tule, ei niitä tule todennäköisesti hetkeen, sillä seuraavalle kaudelle Koivunen on suuntaamassa Pohjois-Amerikkaan.

2. Aatu Jämsen, Pelicans

Viime kaudella Aatu Jämsen nousi suuren yleisön tietoisuuteen vahvoilla otteillaan ja epätyypillisellä räppäritaustallaan. CHL-peleissä Jämsen on näyttänyt, että hän on pystynyt kehittymään entisestään. Laitahyökkääjä on erinomainen kiekonsuojaaja, joka pystyy hidastamaan pelin tempoa ja luomaan ketjukavereilleen tilaa. Jos syöttöpaikka ei aukea, hän veivaa itsensä vastustajien ohi. Jämsen lähtisi varmasti mieluusti mittaamaan tasoaan myös EHT-peleihin.

1. Roope Taponen, HIFK

Roope Taponen oli viime kaudella suurin yksittäinen tekijä, miksi HIFK pääsi välieriin asti. Nuori maalivahti oli aivan liekeissä etenkin runkosarjan ajan ja välillä kannatteli joukkuettaan lähes yksinään. Ensi kaudella Taponen on yksi ennakkosuosikeista sarjan parhaaksi maalivahdiksi, joten olisi ihme, jos nuorukaista ei päästettäisi irti myös Leijonissa.