HIFK koki kirvelevän tappion kauden avausottelussaan Tapparaa vastaan. Helsinkiläiset hävisivät vieraskentällä maalein 3-4.

HIFK sai otteluun vahvan alun. Juha Jääskä ja Kristian Vesalainen veivät helsinkiläiset 2-0 johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu alle seitsemän minuuttia.

Tappara pungersi kuitenkin nopeasti tasoihin kahdella pikamaalilla. Heikki Liedes heilutti verkkoja alivoimalla, ja hetkeä myöhemmin Nicholas Halloran pääsi viimeistelemään suorasta hyökkäyksestä.

Jääskä vei HIFK:n toisen erän alussa uudestaan johtoon. Tällä kertaa hän laukoi kiekon sisään ylivoimalla.

HIFK hallitsi selvästi kahta ensimmäistä erää. Tappara sai luotua omat paikkansa vastahyökkäyksistä, mutta muuten helsinkiläiset hallitsivat kiekkoa selvästi. Kolmannessa erässä HIFK kuitenkin passivoitui ja Tappara vyöryi hurjana päälle.

Tapparan paineistus tuotti tulosta ajassa 56:40. Nicholas Baptiste sivalsi irtokiekon rystyllä maalin edestä sisään.

Vyörytys HIFK:n alueella jatkui. Lopulta Carter Camper iski voittomaalin sisään, kun peliä oli jäljellä vain 19 sekunttia. Hän nousi hienosti maalin takaa esiin ja laukoi kiekon HIFK-puolustajan kautta maaliin.

Voitto Nokia Arenasta olisi varmasti maistunut HIFK:lle – muutenkin kuin sarjapisteiden vuoksi. Helsinkiläiset eivät nimittäin ole vieläkään voittaneet ainuttakaan ottelua uudessa jäähallissa.