Suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo siirtyi kesällä uuteen NHL-seuraan. Viime keväänä Los Angeles Kingsissä pelannut Korpisalo teki Ottawa Senatorsin kanssa viiden vuoden ja 20 miljoonan dollarin sopimuksen, joka takaa hänelle neljän miljoonan dollarin keskimääräiset kausitienestit.

29-vuotias Korpisalo tulee alkavalla kaudella muodostamaan Senatorsin maalivahtitandemin ruotsalaisen Anton Forsbergin kanssa. Kaksikko tuntee toisensa hyvin jo takavuosilta, nimittäin he edustivat kausina 2015-17 Columbus Blue Jacketsia ja olivat voittamassa sen farmiseura Lake Erie Monstersissa AHL-mestaruutta vuonna 2016.

Viime kaudella Senatorsin maalivahtipeli ailahteli rajusti. Joukkueen maalilla nähtiin kaikkiaan jopa seitsemän eri maalivahtia. Senatorsin supertähti Tim Stützle luottaakin siihen, että Korpisalon hankkiminen seuraan oli juuri sitä, mitä joukkue tarvitsi.

– Uskon, että he (Korpisalo ja Forsberg) pelaavat hyvin yhteen, ja se on meille tärkeää. Kun he toimivat yhdessä, kumpikaan ei ole kateellinen toiselle, kun ei itse ole pelivuorossa. He tukevat toisiaan. Sitä tarvitsemme, ja siksi Korpisalon saapuminen on tärkeää, Stützle sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Stützle uskoo, että Korpisalon ja Forsbergin yhteinen historia tulee olemaan hyödyksi myöskin Senatorsille.

– Suomalaiset ja ruotsalaiset saattavat tulla hyvin toimeen keskenään. Uskon, että kaksi skandinaavia muodostaa meille vahvan tandemin. Olen kuullut paljon hyviä asioita Korpisalosta ja siitä, kuinka kova hän on tekemään hommia. Forsberg on samanlainen. Hän yksi eniten töitä tekevistä pelaajista, jonka tiedän.

Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Brännström on tyytyväinen siihen, että Korpisalo edustaa nyt samaa joukkuetta hänen kanssaan.

– Meillä on nyt loistava pari maalilla. Olen pelannut Korpisaloa vastaan, joten totta kai tiedän, mikä hän on miehiään, Brännström kiteytti.