Suomalaisluotsi Mikko Manner on parhaillaan omien sanojensa mukaan ”työtön työnhakija”. Hän toimii tällä hetkellä kotikaupungissaan Vaasassa junioripuolen valmennushommissa puhtaasti harrastusmielessä.

49-vuotias Manner luotsasi kaksi edelliskautta Ruotsin SHL:ssä Brynäs IF:n joukkuetta, mutta sai potkut kesken viime kauden. Tuon jälkeen Manner ei ole ainakaan toistaiseksi löytänyt sopivaa valmennuspestiä seurajoukkuepuolelta.

Sen sijaan Leijonien apuvalmentajana Manner toimii edelleen. Hän on ollut Jukka Jalosen apukoutsina koko Jalosen nykyisen Leijonat-pestin ajan. Edessä onkin Leijonien viimeinen kausi Jalosen johdolla.

Jalosen seuraajaa on spekuloitu jo pidemmän aikaa. Tässä keskustelussa mukana on ollut myöskin Manner, joka on ollut maajoukkueen apuvalmentaja kaikkiaan kaudesta 2016-17 alkaen. Manner ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kiinnostunut Leijonien päävalmentajan pestistä.

– Kyllä tähtäin on etsiä ulkomailta valmennuspaikkaa. Ainoa keskittyminen on nykyinen apuvalmentajan rooli Leijonissa. Ei ole kyllä itsellä vielä minkäänlaista himoa siihen Jukan tilalle. Enemmän haluan kokemuksia pärjäämällä maailmalle ensin, Manner linjaa MTV Urheilulle.

Manner tähyää vahvasti ulkomaille, eikä esimerkiksi Liigassa valmentaminen ole tällä hetkellä lainkaan vaihtoehtona.

– En mä meinaa tällä kaudella missään nimessä valmentaa Suomessa. Vaikka mitä tapahtuisi. Reissu jäi ulkomailla kesken, niin ei halua siitä antaa periksi. Missään nimessä ei ole urakehitys mielessä, vaan enemmänkin oma fiilis. Tuntuu sisäinen palo kaikista sopivammalta nyt siihen.

Manner aloitti valmennusuransa Sportin Mestis-joukkueessa kaudella 2003-04 apuvalmentajana ja nousi sitä kautta myöskin päävalmentajan paikalle. Manner pitää tulevaisuuden osalta avoinna sitä vaihtoehtoa, että hän luotsaisi vielä joku päivä oman kotikaupunkinsa seuraa. Tosin hän vakuuttaa, että Sportin penkin takana häntä ei tulla näkemään ainakaan aivan heti.

– Miksi ei tulevaisuudessa (Sportiin). Ei esimerkiksi ensi vuonna vielä missään nimessä. Se ei kaipaa nyt meikäläisen persoonaa, Manner totesi.