JYPin puolustaja Sami Niku on ollut hirmuisessa vireessä alkukaudella. Hän on kasannut seitsemään pelaamaansa otteluun tehopisteet 4+9=13. Niku löytyy puolustajien pistepörssin kärjestä ja koko Liigan pistepörssistä toiselta sijalta.

Nikun alkukauden pistetahti on ollut jopa ainutlaatuisen kova. Hänen pistemääränsä on Liiga-puolustajien kaikkien aikojen suurin määrä seitsemän ensimmäisen pelatun ottelun jälkeen. HIFK:ta edustanut Pekka Rautakallio ylsi aikanaan myöskin 13 tehopisteeseen alkukaudellaan, mutta hän teki yhden maalin vähemmän kuin Niku.

Erityisen tehokas Niku on ollut ylivoimalla. Hän on saalistanut ylivoimalla jo 11 tehopistettä. JYPin ylivoima on ollut alkukaudesta koko sarjan parasta ja sitä ovat pyörittäneet Nikun ohella pääasiassa Jerry Turkulainen ja Reid Gardiner. Tämä kolmikko löytyy tällä hetkellä myös Liigan pistepörssin kärjestä.

Liiga

@smliiga
JYPin Sami Niku on ollut puolustajien alkukauden tehotykki. Yksikään toinen puolustaja ei ole ollut kauden avauspeleissään yhtä tehokas. Pistepörssin kakkospaikalle noussut Niku on tehnyt 13 pisteestään peräti 11 ylivoimatilanteissa.

#Liiga #JYPliiga