Sveitsin NL:ssä pelaava ZSC Lions on yksi Euroopan suurimmista jääkiekon seurajoukkueista. Se on voittanut historiansa saatossa yhdeksän mestaruutta sekä 16 hopeamitalia.

Joukkueen päävalmentajana toimii parhaillaan NHL-piireistäkin tuttu kanadalainen Marc Crawford. Hän aloitti seurassa kesken viime kauden. Crawford on valmentanut NHL:ssä Colorado Avalanchea, Vancouver Canucksia, Los Angeles Kingsiä, Dallas Starsia sekä Ottawa Senatorsia ja voittanut Avalanchen peräsimessä Stanley Cupin vuonna 1996.

Suomalaispelaajia Lionsin joukkueesta löytyy tällä hetkellä kaksi kappaletta, puolustaja Mikko Lehtonen ja hyökkääjä Juho Lammikko. Molemmat kuuluvat joukkueen kärkimiehiin. Kokenut Crawford arvostaakin suomalaispelaajia korkealle.

– Meitä on kaksi täällä ja tuntuu siltä, että hän oikeasti arvostaa suomalaisia. Suomalainen on yleensä helppo valmennettava, ei valita ja tekee hommansa, Lehtonen sanoo Iltalehdelle.

–  Hän kyselee silloin tällöin pelaajista. Hän on sanonut ääneen, että haluaa tänne lisää suomalaisia. Pumpataan toki suomalaisten renkaita aina kun mahdollista, Lehtonen naureskelee.

Tällä kaudella Lehtonen on viimeistellyt kymmeneen otteluun pisteet 1+7=8 ja Lammikko on nakuttanut yhdeksään peliin tehot 4+6=10. Molemmat pelaavat joukkueessa toista kauttaan. Viime kaudella Lehtonen pelasi 30 tehopisteen runkosarjan ja Lammikko mätti peräti 40 tehopistettä.

Tällä hetkellä Lions löytyy NL:n sarjataulukosta toiselta sijalta. Se on kerännyt kymmenestä ottelustaan 24 pistettä ja hävinnyt vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla.