Liiga-seura JYP on purkanut raiskauksesta kahden vuoden vankeustuomion käräjäoikeudelta saaneen hyökkääjä Severi Lahtisen, 25, pelaajasopimuksen.

JYP tiedotti asiasta torstaina. Voit lukea JYPin tiedotteen kokonaisuudessaan alta:

”JYP on purkanut raiskauksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta tuomitun Severi Lahtisen pelaajasopimuksen. Sopimus olisi kestänyt kevääseen 2025. Tuomitut rikokset ovat tapahtuneet pelaajan vapaa-ajalla. Raiskaustuomio tuli tiistaina ja tuomion yhteydessä esiin tuli myös Lahtisen aiempi törkeä rattijuopumustuomio, minkä hän oli salannut seuralta.

– Seuramme pelaaja on tuomittu vakavista rikoksista. Pelaajan toiminta rikkoo kaikkia JYPin keskeisiä arvoja ja toimintaperiaatteita eikä pelaajalla ole enää edellytyksiä jatkaa JYPissä, sanoo JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Arvojen lisäksi rikostuomio rikkoo myös pelaajan ja seuran välistä sopimusta. Pelaajasopimuksessa pelaaja sitoutuu käyttäytymään myös ”yksityiselämässään siten, että hänen elämäntapansa eivät vaaranna pelikuntoa ja -virettä, eivätkä aiheuta työnantajalle ja jääkiekolle negatiivista julkisuutta”. JYPin osalta asia on nyt loppuun käsitelty, eikä JYP kommentoi asiaa tämän enempää. – JYPin tiedote päättyy tähän.

JYP kertoi aiemmin torstaina vaihtavansa myös maalilaulunsa. Aiempi maalilaulu oli Lahtinen-kohussa kohulausunnoillaan ryvettyneen artisti Pojun käsialaa. Lue aiheesta lisää täältä.