Tappara tiedotti keskiviikkoaamuna tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Petri Kontiolan kanssa.

39-vuotias Kontiola ehti ilmoittaa eläköitymisestään ennen kauden alkua, mutta himo voittamiseen muutti hyökkääjän mielen peliuran jatkamisesta.

– Ihan lopullisesti se varmistui viikko, kaksi, sitten. Juteltiin valmentajan (Rikard Grönborg) kanssa ja siinä sitten oltiin aika lailla samaa mieltä asioista, Kontiola kertoi Tapparan tiedotteessa.

Kontiola hakeutui päihdehoitoon kesällä

Aamulehti julkisti heti Kontiolan siirron varmistuttua pysäyttävän uutisen konkarihyökkääjä vaikeuksista kaukalon ulkopuolelta.

– Päihdehoito muutti kaiken. Hakeuduin sinne viime keväänä heti pronssipelin jälkeen, Kontiola paljasti Aamulehden haastattelussa.

Nyt kuitenkin Ilveksen viime kauden pistelingolla menee elämässä paremmin.

– Minulla on mennyt päihdehoidon aloittamisen jälkeen tosi hyvin. Paremmin kuin pitkiin aikoihin. Käyn edelleen kerran viikossa morjestamassa tuttuja, hän jatkoi suoraa puheenvuoroaan.

Kontiola pelasi viime kaudella Ilveksessä 58 runkosarjapeliä kirjaten tehopisteet 12+39=51. Pudotuspeleissä juonikas sentteri teki 12 otteluun odotuksiin nähden vaisut pisteet 1+3=4.

Kontiola on edustanut Ligassa Ilveksen lisäksi myös HPK:ta ja Tapparaa, josta hän myös ponnisti ammattilaiseksi vuonna 2007.

NHL:ssä, AHL:ssä ja KHL:ssäkin pelannut Kontiola on voittanut Leijonissa sekä MM-pronssia että olympiapronssia.