Montreal Canadiens varasi Juraj Slafkovskyn vuoden 2022 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Slovakkihyökkääjän uran alku Pohjois-Amerikassa on ollut tahmea.

Kauden kymmenessä ottelussa Slafkovsky on saalistanut yhden maalisyötön. Viime kaudella hän iski 39 otteluun tehot 4+6=10.

Slovakkilupauksen otteet ovat keränneet paljon kritiikkiä. Yksi sapiskaa antaneista on entinen NHL-puolustaja ja Liigassa Slafkovskyn kanssa samaan aikaan pelannut Jordan Schmaltz.

– Katsoin Juraj Slafkovskyn pelin eilen illalla Mullet Arenassa. Ja pelasin hänen kanssaan jo kaudella 2021-22 Suomen pääsarjassa. Hänen pelinsä ei ole paljoa muuttunut. Aikanaan muistan ajatelleeni… Hänet on ikäisekseen rakennettu kuin Ford F250, hän ei oikein ymmärrä tilaa ja aikaa (hän aiheutti joukkueelleen päästettyjä maaleja niin kuin nyt NHL:ssä) ja pelinäkemyksen suhteen hänellä on laput silmillä, Schmaltz kirjoittaa.

– Hän oli silloin vain 17-18, mutta hänen tietokoneensa eli hänen aivojensa ja hänen kokonsa välillä oli epäsuhta. En sano olevani mikään Scotty William Bowman, mutta vaikuttaa siltä, että Montreal aikanaan tuli niin kiimaiseksi kelvollisista otteista olympialaisissa, joissa ei ollut NHL-pelaajia. Jälkiviisastelu on helppoa, mutta vielä pari vuotta sittenkin ykkösvaraus tuntui aika kovalta hinnalta tämän tyylisestä pelaajasta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka tässä käy.

Schmaltz pelasi HIFK:ssa kaudella 2021-22. Runkosarjan 55 ottelussa hän keräsi tehot 9+24=33. Viime kaudella hän pelasi vain kolme matsia Sveitsin pääsarjassa, eikä hänellä ole ollenkaan joukkuetta tälle kaudelle.

Jordan Schmaltz

@J_Swish24
I watched Juraj Slafkovsky play last night at Mullet Arena. And even dating back to the 2021-22 season in the Finnish Pro League where I played against this kid. Not much has changed with his game. At the time I remember thinking.. He’s built like a Ford F250 for his age, he…

The Hockey News

@TheHockeyNews
The behind the scenes debate for who should go #1 👀