Liigan kurinpito on määrännyt SaiPan Valtteri Lipiäisen kahden ottelun pelikieltoon. Rangaistus on peräisin SaiPan ja Ilveksen lauantaisen ottelusta.

Lipiäinen iski voimalla Ilveksen Petr Kodytekia poikittaisella mailalla selkään. Iskun ansiosta tshekkitähti lensi voimalla päin laitaa.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että nyt käsiteltävässä pelitilanteessa Ilveksen Kodytek on hieman edellä Lipiäistä, kun pelaajat lähestyvät päädyssä olevaa irtokiekkoa. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Lipiäinen aiheuttaa takaapäin tehdyllä poikittaisella mailalla vastustajan voimakkaan kaatumisen laitaan. Edellä mainituilla perusteilla kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteessa täyttyy ensisijaisesti laitataklauksen tunnusmerkistö, kurinpidon ratkaisussa kerrotaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteissa, joissa pelaavat menevät kohti laitaa, tämäntyyppisiin tekoihin liittyy riski vakavasta loukkaantumisesta. Edellä todettujen seikkojen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Lipiäinen on piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tilanteesta tulee määrätä pelikielto.

Lipiäinen on ollut tällä kaudella SaiPan kolmanneksi tehokkain pelaaja. 21 matsissa laitahyökkääjä on nakuttanut tehot 2+11=13.

Liiga

@smliiga
Tilannehuone on tarkastanut lauantain #Ilves#SaiPa-ottelusta tilanteen ajassa 48.25, jossa SaiPan Valtteri Lipiäinen lyö poikittaisella mailalla Ilveksen Petr Kodytekiä. Ottelussa tilanteesta tuomittiin 5+PR.

➡️ Tilanne etenee #Liiga'n kurinpitodelegaation käsittelyyn.