Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa pelaava suomalaisvahti Waltteri Ignatjew on herättänyt huimilla otteillaan NHL-seurojen kiinnostuksen.

Ruotsalaislehti Mora Tidning uutisoi, että Edmonton Oilers ja Calgary Flames olisivat Mora IK:n 23-vuotiaan ykköstorjujan perässä.

– Hän on pelannut todella hyvin, joten ymmärrän kyllä miksi kiinnostusta häntä kohtaan löytyy, Moran urheilutoimenjohtaja Andreas Hägglund kommentoi paikallislehdelle.

Viime kaudella Kiekko-Espoon Mestiksen mestariksi torjunut Ignatjew on jatkanut sensaatiomaista lentoaan Ruotsissa. 191-senttinen helsinkiläinen on pelannut Moran paidassa 15 ottelua uskomattomalla torjuntaprosentilla 93,3. Hänen vyöltään löytyy myös kolme nollapeliä tältä kaudelta.

– On tietysti hauska kuulla tällaista. En edes tiennyt siitä, että täällä oli käynyt pelaajatarkkailijoita. Jos tämä on totta, niin se on hieno juttu, Ignatjew kertoi Mora Tidningille huhut kuultuaan.

NHL ei ole kuitenkaan vielä päällimmäisenä nuoren miehen mielessä.

– En ole ajatellut tätä asiaa. Keskittymiseni on Morassa ja peleissämme. Otan asiat päivä kerrallaan, hän sanoo.

Ignatjew on Suomessa vielä isolle kansalle suhteellisen tuntematon nimi. Jokerien KHL-seurassa kaksi kautta mukana ollut, mutta siellä ilman vastuuta jäänyt maalivahti on pelannut Mestiksen lisäksi Liigassa viisi ottelua (85,9%) Mikkelin Jukureissa. Ignatjew käväisi myös viime kaudella lainalla HIFK:ssa, mutta ei saanut siellä peliaikaa.