Kiekkolegenda Saku Koivun poika, Aatos Koivu, nousi puheenaiheeksi aiemmin marraskuussa, kun vasta 17-vuotias hyökkääjä teki debyyttinsä Pikkuleijonissa.

Nuori sentteri antoi viiden maan turnauksessa heti hyviä näyttöjä. Koivun huippuhetket osuivat Tshekki-otteluun, jossa hän iski maalin varsinaisella peliajalla sekä voittolaukauskilpailussa. Lopulta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti ottelun Koivun rankkariosumalla maalein 2-1.

Pian Tshekki-ottelun jälkeen Koivun onnistumiset noteerattiin aina Pohjois-Amerikassa asti, mikä herätti keskustelut henkiin jo sen suhteen, että varataanko tämä ensi kesänä NHL:ään. Muun muassa tähän asiaan kantaa otti kykyjenetsijä Eetu Siltanen, joka kommentoi Koivun esityksiä NHLSuomelle.

Aatos Koivu nousi aiemmin tässä kuussa otsikoihin, kun nuori hyökkääjä pelasi uransa ensimmäiset nuorisomaaottelunsa. Miten Koivu suoriutui turnauksessa?

– Vaikka tehopisteitä tuli neljään peliin vain yksi maali ja yksi rankkarimaali, Koivu antoi vahvoja näyttöjä ja oli turnauksessa Suomen parhaimmistoa, Siltanen kehui NHLSuomelle.

Koivu on vielä toistaiseksi melko tuntematon nimi suuremmalle kiekkoyleisölle. Millaisesta pelaajasta on oikein kyse?

– Koivu on melko tasapainoinen paketti. Hän on älykäs pelaaja, lukee peliä hyvin ja tekee paljon oikeita ratkaisuja. Koivulta löytyy kiekollista taitoa, ja hän pystyy pysymään kiekossa. Hän pystyy antamaan hyviä syöttöjä, mutta omaa myös hyvän laukauksen. Myös Koivun ylivoimapeli turnauksessa oli lupaavaa. Luistelukin näytti ihan hyvältä, varsinkin kun ottaa huomioon Koivun kasvun vuoden sisään.

– Fysiikassa Koivulla on vielä kehitettävää, mutta koko ei tule olemaan ongelma hänen urallaan. Myös oman pään peli vaikuttaa oikein luotettavalta, Siltanen sanoi.

Koivun otteet huomioitiin heti myös Pohjois-Amerikassa. Hyökkääjä on ensi kesänä varausikäinen. Uskotko, että hänet varataan NHL:ään?

– Sanoisin melko varmaksi, että Koivu varataan NHL:ään. Hän on osoittanut hyvää potentiaalia tällä kaudella. Sukunimestäkään ei ole haittaa. NHL-seurat tietävät, että Koivulla on vahva tuki taustalla, ja perheessä tiedetään, mitä ammattilaiseksi pääseminen vaatii, Siltanen huomautti.