KHL:n päättäjiin lukeutuva, sarjan mahtiseura Pietarin SKA:n omistajana ja nykyisin myös päävalmentaja toimiva suomalais-venäläinen Roman Rotenberg laukoo varsin katkeraa tekstiä Venäjän sulkemisesta ulos kansainvälisestä jääkiekkoperheestä.

Rotenbergin mukaan Venäjän puuttuminen turnauksista rapauttaa koko kansainvälisen jääkiekon.

– Globaalissa mittakaavassa, jos Venäjä ei ole mukana, ei ole myöskään kilpailua. Kanadan, Yhdysvaltojen, Ruotsin ja Suomen jääkiekko rapautuu. Myös he ovat tajunneet asian, oligarkki laukoo venäläisen Match TV:n haastattelussa.

Oman osansa saavat suomalaiset, joiden viime vuosien MM- ja olympiakullat ovat Rotenbergin mielestä seurausta sinivalkoisten tähtipelaajien pelaamisesta KHL:ssä.

– Aivan sama, mitä Suomessa asiasta puhutaan. He tulivat KHL:ään ja vain meidän sarjamme ansiosta suomalaiset voittivat maailmanmestaruuden ja olympialaiset. Jos he eivät olisi koskaan tulleet KHL:ään, he eivät olisi voittaneet mitään. He ymmärtävät sen hyvin itsekin, Rotenberg lataa.