Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccellilla, 23, on käynnissä erinomainen NHL-kausi. Toista varsinaista NHL-kauttaan pelaava Maccelli on kasannut 23 otteluun tehopisteet 4+13=17.

Maccelli on Coyotesin sisäisessä pistepörssissä kolmantena. Syöttöpörssistä hän löytyy puolestaan jaetulta ykköspaikalta yhdessä Clayton Kellerin kanssa.

Maccelli muodostaa vahvan hyökkäyskolmikon yhdessä Lawson Crousen sekä Nick Bjugstadin kanssa. Kyseinen ketju oli kasassa ensimmäistä kertaa jo viime kaudella. Kaksikko on aivan Maccellin kannoilla joukkueen sisäisessä pistepörssissä, nimittäin Crouse on iskenyt 22 otteluun pisteet 10+5=15 ja Bjugstad on kasannut 23 otteluun tehot 5+10=15.

– Olemme pelanneet yhdessä jo jonkin aikaa. Tiedämme, mitä toiset tekevät. Meillä on todella hyvää kemiaa tällä hetkellä. Me teemme myös todella kovaa töitä, mikä tekee tästä hieman helpompaa, Maccelli kertoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Ketjussa pelintekijän rooli on kuulunut Maccellille. Siitä Crouse antoikin suomalaisnuorukaiselle hehkutusta.

– Olemme luoneet todella hyvää kemiaa. Luemme toistemme peliä niin hyvin. Kaikki tietävät tietenkin Maccellin syöttötaidot. Kun hänellä on kiekko hyökkäysalueella, niin hän löytää hyvin ajoituksen ja tyhjän tilan. Siinä vaiheessa minä yritän vain päästä vapaaksi. Hän löytää yleensä minut ja laittaa kiekon lapaani. Ainakin joka toisella kerralla tuntuu, että edessä on tyhjä maali. Pitää antaa kiitosta hänelle, Crouse sanoi.

Coyotes on onnistunut pelaamaan myöskin joukkueena loistavan alkukauden. Viime vuosina NHL:n pohjajoukkueisiin kuulunut Coyotes on nyt Läntisen konferenssin seitsemäs ja Keskisen divisioonan neljäs. Se viilettää tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.