Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat lähestyvät. Ne pelataan vuodenvaihteessa Ruotsissa, Göteborgissa.

Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julkaistaan 14. joulukuuta. Tuon jälkeen joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua ja lopullinen MM-joukkue julkaistaan ennen joulua.

Suomen joukkue tavoittelee turnaukseen mukaan huippuvahvistusta. Ikänsä puolesta Nashville Predatorsin organisaatiossa kiekkoileva Joakim Kemell, 19, on edelleen edustuskelpoinen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

– Olen ollut Nashvillen organisaatiossa Barry Trotziin yhteydessä tässä asiassa. Keskusteluita käydään ja odotamme Predatorsin vastausta, kertoo nuorten maajoukkueiden general manager Kimmo Oikarinen Iltalehdelle.

– He laittavat siellä omia palikoitaan kuntoon. Koitamme saada vastauksen sieltä vielä tällä viikolla, Oikarinen jatkaa.

Kemell on ollut mukana kaksissa edellisissä nuorten MM-kisoissa. Viime vuoden turnauksessa hän pelasi viisi ottelua pistein 2+2. Vuonna 2022 MM-hopeaan päättyneissä kisoissa Kemell mätti seitsemään otteluun huipputehot 4+8=12 ja oli turnauksen pistepörssin kakkonen.

Tällä kaudella Kemell on pelannut Predatorsin farmiseura Milwaukee Admiralsissa. Hän on kasannut 18 otteluun tehopisteet 5+4=9.