KooKoo ja Ilves pyöräyttivät torstaina kaksi puolustajaa sisältäneen vaihtokaupan Liigassa.

KooKoo kertoi tiedotteessaan Joni Jurmon, 21, siirtyvän Kouvolaan kevääseen 2025 ulottuvalla sopimuksella Ilveksestä. Toiseen suuntaan matkaa joukkueen varakapteeni Juho Rautanen, 26.

195-senttinen ja 95-kiloinen Jurmo on pelannut Liigaa jo 150 ottelun verran JYPissä, Jukureissa ja Ilveksessä. Pisteiden valossa parhaalla kaudellaan 2022-23 Jukureissa Jurmo iski 52 otteluun tehot 5+8=13. Puolustaja on Vancouver Canucksin 3. kierroksen NHL-varaus kesältä 2020. Miehen palkintokaapista löytyy lisäksi nuorten MM-hopeamitali.

– Jurmolla on erittäin mielenkiintoiset vahvuudet ja hänellä on lahjakkuutta kehittyä aina NHL-pelaajaksi saakka. Vahva luistelu yhdistettynä koon tuomaan ulottuvuuteen on yhdistelmä, joka mahdollistaa tehokkaan pelaamiseen kahteen suuntaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi KooKoon tiedotteessa.

Rautanen edusti KooKoota yhtäjaksoisesti keväästä 2019 lähtien 255 runkosarja- ja 25 pudotuspeliottelussa.

– Rautanen on ollut meille nousevalla trendillä tärkeä pelaaja monta kautta. Hän on erinomainen urheilija ja loistava ihminen, ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkoon, Kultanen kiittelee Rautasen panosta joukkueelleen.

Jurmo on pelannut kuluvalla kaudella 28 Liiga-ottelua tehoin 0+1. Rautasen saldo 33 ottelussa on 1+2.