Kärppien NHL-vahvistus Nick Ritchie kohautti joulukuun lopussa. Hän löi jäässä makaavaa TPS:n Markus Nurmea toistuvasti päähän hanska kädessään. Liigan kurinpito määräsi Nurmen mukiloinnista Ritchien kahdeksan ottelun pelikieltoon.

Ritchie ei kadu tekosiaan. MTV Urheilun haastattelussa hän vieritti vastuun tapauksesta Nurmen niskaan.

– Hän ärsytti ja oli tikkuna lihassa koko ottelun ajan. Esti kiekottomia pelaajia jatkuvasti ja teki halpoja ja pelkurimaisia temppuja. Se päättyi erittäin pelkurimaiseen liikkeeseen ja sellainen pelaaja hän vain on, Ritchie sanoo.

– En todellakaan ole rottamainen pelaaja. Yritän pelata melko rehellisesti ja rehdisti. Nyt olen ymmärtänyt, että on olemassa pelaajia, jotka eivät pelaa sillä tavalla, ja se on vähän kurjaa.

Haastattelussa kävi selväksi, ettei Nurmi nauti Ritchien arvostusta.

– Kuulin myöhemmin, että hän on ihon alle pyrkivän ärsyttäjän maineessa. Se on ilmeisesti hänen juttunsa. Se on vähän vaarallista, eikä sellaiselle pitäisi olla mitään sijaa missään liigassa. Mutta niin hän pelaa, eikä hän varmaankaan aio lopettaa sitä. Joten niin se kai sitten on.

Liiga

@smliiga
Tilannehuone on tarkastanut torstain #HCTPS#Kärpät-ottelusta tilanteen ajassa 38.40, jossa Kärppien Nick Ritchie lyö hanska kädessä nyrkillä pelitilanteen ulkopuolella TPS:n Markus Nurmea pään alueelle. Tilanteesta tuomittiin Ritchielle 5+PR.

➡️ Tilanne etenee #Liiga'n…