HIFK sai torstaina surkeita uutisia sairastuvalta.

Helsinkiläisseura tiedottaa, että Tappara-ottelussa loukkaantuneet puolustajat Ilari Melart ja Oskari Manninen joutuvat huilaamaan loppukauden. Myös hyökkääjä Teemu Tallbergin kausi on paketissa. Kaikkien vammat vaativat leikkaushoitoa.

Tämä lisäksi puolustaja Joona Lehmus on sivussa kuukauden.

– Tämän kauden joukkuetta on koeteltu monella tapaa, mutta uskomme vastoinkäymisten vahvistamaan meitä, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen valitteli seuran tiedotteessa.

Salmelaisen mukaan HIFK etsii puolustukseen uutta vahvistusta ennen 15.2 olevaa Liigan yleistä siirtorajaa. Liigan sisäinen siirtoraja umpeutui eilen.

– Reagoimme hyökkäyksen osalta jo tiistaina. Koska menetimme työteliään ja loistavan alivoimapelaajan, teimme loppukauden sopimuksen Antti Pihlströmin kanssa. Hän pystyy pelaamaan monessa eri roolissa ja on erittäin motivoitunut auttamaan meitä kevään kovissa peleissä. Tämän lisäksi haemme vielä vahvistusta puolustuspäähän, Salmelainen sanoo.

Jori Lehterästä HIFK:n uusi kapteeni

Kapteeni Ilari Melartin ollessa loppukauden sivussa, saa Jori Lehterä C-kirjaimen rintaansa loppukaudeksi.

– Meidän pukukopissamme on paljon johtajuutta. Sekä pelillistä, kulttuurillista että ilmapiirin johtamista. On ollut hienoa, miten tämä on näkynyt tässä tilanteessa. Jori on osoittanut kykenevänsä näyttämään suuntaa sekä kaukalossa että kopissa. Hänestä tulee erinomainen kapteeni, päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi kapteenivalintaa.

Lehterä on ollut tällä kaudella HIFK:n tehokkain pelaaja 45 pisteellään (4+41).

– ”Lädän” loukkaantuminen harmittaa. Hän on ollut joukkueelle iso pelaaja ja iso johtaja. Tartun kuitenkin haasteeseen innolla. Kapteenius on aina kunnia-asia ja tässä seurassa erityisesti. Tosin muuttua en millään tavalla aio, pyrin olemaan jatkossakin oma itseni, Lehterä kuvailee uutta tehtäväänsä.

Lehterän lisäksi HIFK:n kapteenistoon kuuluvat Juha Jääskä, Iiro Pakarinen, Eetu Koivistoinen ja Luke Martin.

LUE MYÖS: