Ruotsalaislähteiden mukaan Anton Levtchi on tehnyt sopimuksen Luulajan kanssa ensi kaudesta. Vientiä taiturimaisella hyökkääjällä olisi varmasti ollut muissakin Euroopan huippusarjoissa.

Ruotsalaislehti NSD:n mukaan Leijonat-legenda Mika Niemisellä oli näppinsä pelissä siinä, miksi Levtchi valitsi juuri Ruotsin eikä esimerkiksi Sveitsiä.

– Hän on naimisissa veljentyttöni kanssa ja tutustuimme toisiimme jo, kun hän oli 15-vuotias. Valmensin häntä aikanaan hieman ylimärääräistä parina päivänä viikossa, kun hän oli nuorempi. Oli selvää jo alusta asti, että hänestä voisi tulla hyvä, mutta hän löi läpi aika myöhään, Nieminen taustoittaa.

– Hän puhui aluksi Sveitsistä, mutta sanoin, että hänen pitäisi siirtyä Luulajaan. Se on hyvä paikka pelata jääkiekkoa ja nautin ajastani siellä. Se, että yksi heidän apuvalmentajistaan ja monet paikallisista osaavat suomea on etu, sillä hänen ruotsinsa on sinnepäin.

Nieminen pelasi urallaan Luulajassa kolmen kauden ajan. Leijonissa hän pelasi kolmet olympialaiset ja seitsemät MM-kisat. Nieminen oli osana Suomen mestaruusjoukkuetta vuonna 1995.

LUE MYÖS