Suomen Jääkiekkoilijat ry on lähettänyt Liigalle, Jääkiekkoliitolle ja Liiga-seuroille vaatimuskirjeen. Asiasta uutisoi Yle Urheilu, joka on myös nähnyt kyseisen kirjeen. Pelaajayhdistyksen mukaan Liiga on ”usealla perusteella kilpailuoikeuden vastainen”.

Kirjeessä pelaajayhdistys esittää neljä vaatimusta. Ensimmäinen vaatimus on: ”Jääkiekkoliitto, Liiga ja Liigaseurat välittömästi lopettavat niiden muodostaman kartellin ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön eli suljetun SM-liigan asettamalla läpinäkyvät, syrjimättömät, objektiiviset, suhteelliset, selkeät, ja kirjalliset lisenssiehdot sekä -kriteeristön, jotka täyttämällä urheilullinen sarjapaikka ja jääkiekko- ja siihen liittyvien palveluiden tarjoaminen SM-liigassa on mahdollista saavuttaa.”

Toisena vaatimuksena on, että SJRY otetaan mukaan Huippukiekon neuvottelukuntaan tasavertaiseksi päätöksentekijäksi.

Kolmas vaatimus on, että pelaajayhdistys saa nähdä Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteisytösopimukset, jotta yhdistys saisi tietää Liigan lisenssiehdot.

Neljäs ja viimeinen vaatimus on, että Jääkiekkoliitto, Liiga ja Liiga-seurat korvaavat SJRY:lle koituneet asianajokulut selvitystyöhön liittyen.

Jos pelaajayhdistyksen vaatimuksiin ei suostuta 8. maaliskuuta kelllo 16 mennessä, aikoo SJRY ryhtyä ”ilman erillistä ilmoitusta kaikkiin tarpeellisiksi katsomiinsa oikeudellisiin toimiin”.