Colorado Avalanchen suomalainen supertähti Mikko Rantanen pelaa jälleen väkevää NHL-kautta. Hän on pistepörssissä sijalla yhdeksän, kun 60 otteluun ovat syntyneet tehopisteet 31+45=76.

Rantasen NHL-ura alkoi jo kaudella 2015-16, joten hän on ehtinyt pelaamaan taalaliigassa lukuisia eri pelaajia vastaan. Rantanen paljastikin Iltalehden haastattelussa kaukalon pahimmat vastustajansa. Hän jakoi kunniaa Boston Bruinsin suuntaan.

– Bostonin pakkipari Charlie McAvoy ja Hampus Lindholm tulee heti mieleen. Varsinkin kun pelataan Bostonissa ja vaihto-oikeus on kotijoukkueella. Ei olla saatu heitä vastaan pariin vuoteen oikein mitään aikaan, Rantanen sanoo Iltalehdelle.

– Totta kai Bruinsilla on myös sellainen joukkue, joka puolustaa kokonaisuudessaan hyvin. Siellä on hyviä pelaajia.

Pelaaminen McAvoyta ja Lindholmia vastaan ei ole kuitenkaan edennyt Rantasen mukaan likaisen puolelle.

– Ei mene, ihan peliasioissa pysytään. Bruins pelaa itäisessä konferenssissa, ja pelaamme heitä vastaan vain kaksi kertaa kaudessa. Yleensä suunsoittoa ja painipareja syntyy sellaisten joukkueiden äijien kanssa, joita vastaan pelataan useita kertoja kaudessa, Rantanen kertoo.

Yhdysvaltalainen McAvoy, 26, on edustanut koko NHL-uransa ajan Bruinsia kaudesta 2016-17 saakka. Ruotsalainen Lindholm, 30 siirtyi Bruinsiin kaudella 2021-22 Anaheim Ducksista, jossa hän oli pelannut kaikkiaan yhdeksällä eri kaudella.

LUE MYÖS