Kärppien vahva runkosarjan loppu sai jatkoa Liigan lauantaikierroksella. Oululaiset nappasivat 3-0 voiton HIFK:sta ja tarrasivat tiukemmin kiinni kotietuun puolivälieriin.

Hyvästä menestyksestä huolimatta Liigan tuomarilinja on herättänyt joukkueessa närää kuten muuallakin Liigassa. Julius Junttila kommentoi asiaa Kalevan urheilutoimittaja Kimmo Siiran haastattelussa.

– Linja on ollut vähän outo. Ilmeisesti haluttiin, että saa kamppailla lujaa, mutta mielestäni se on mennyt väärään suuntaan. NHL:ssä otetaan mailahäirintä tarkemmin pois, Junttila kommentoi Siiran mukaan.

– Turusta rikotaan tosi paljon joka pelissä. On tyhmää, jos annetaan jäähy kerran ehkä viidestä tilanteesta. Kaikki koukkimiset, estämiset jne. olisi hyvä saada minimiin, niin taitopelaajille olisi enemmän tilaa ja paikka näyttää taitojaan.

Aiemmin muun muassa Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen on kritisoinut Liigan liian sallivaa tuomarilinjaa.

Kimmo Siira

@KiSiSiira
Kysyin #kärpät Junttilalta #liiga pelien mailahäirinnästä (koukut, poikkarit, kiinnipito mailasta...): "Linja on ollut vähän outo. Ilmeisesti haluttiin, että saa kamppailla lujaa, mutta mielestäni se on mennyt väärään suuntaan. NHL:ssä otetaan mailahäirintä tarkemmin pois." 1/2