NHL:ssä nähtiin Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä hieno hetki, kun Calgary Flames jäädytti maalivahtilegenda Miikka Kiprusoffin pelinumeron 34. Kiprusoffin pelipaita nousi Flamesin kotiareena Scotiabank Saddledomen kattoon ennen ottelua Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Kiprusoff, 47, edusti urallaan Calgarya kaudella 2003-04 sekä kaudet 2005-2013. Hän voitti seurassa kertaalleen NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. NHL-urallaan Kiprusoff pelasi yhteensä 623 runkosarjaottelua sekä 56 pudotuspeliä.

Kiprusoffin juhlaottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, joka sai kotijoukkueen näkökulmasta upean päätöksen. Penguins johti peliä jo 3-1 päätöserän alussa, mutta Flames nousi viimeisen kymmenen minuutin aikana nopeaan tahtiin tasoihin ja iski voittomaalin viimeisellä minuutilla. Ratkaisuosuman laukoi Jegor Sharangovitsh.