Liigan runkosarja on kauden 2023-24 osalta ohi. Seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit, ja ensimmäisellä karsintakierroksella vastakkain ovat KalPa ja Sport sekä Lukko ja TPS.

Runkosarjaan mahtui monia hienoja tarinoita. Kasasimme tähän artikkeliin tähdistökentällisen isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Niklas Rubin, Ässät

Urakka Ässien maalilla ei ollut helppo, mutta Niklas Rubin suoriutui siitä erinomaisesti. Hän kannatteli joukkuettaan ottelusta toiseen ja se riitti melkein pudotuspelipaikkaan asti. Kaudne 50 ottelussa Rubinin torjuntaprosentti oli 91,6.

Puolustaja: Sami Niku, Ilves

Sami Niku oli syksyllä ennakkosuosikki puolustajien pistepörssin voittoon ja voiton hän myös nappasi. 53 ottelussa liuhuletti paukutti komeat tehot 12+37=49. Helppo kausi Nikulla ei ollut, kun hänen suksensa menivät ristiin JYPin valmennuksen kanssa ja hän joutui vaihtamaan seuraa kesken kauden. Ilveksessä puolustaja otti myös kehitysaskeleita kokonaisvaltaisessa pelissään.

Puolustaja: Luke Martin, HIFK

Syksyllä Luke Martin ihastutti, kun hän kertoi opettelevansa suomen kieltä, mutta jenkkipakki ei ollut valovoimainen pelkästään kaukalon ulkopuolella. Hän oli kantava voima HIFK:n kiekollisessa pelissä läpi kauden ja tykitti lopulta 56 otteluun tehot 10+37=47. HIFK:n yksilöillä oli vaikea ja vaihteleva kausi, mutta Martin oli yksi joukkueen tasaisimmista suorittajista.

Hyökkääjä: Teemu Turunen, Kärpät

Kärppien hyökkäyspelaaminen oli pitkään kanveesissa, kunnes valmentajanvaihdos toi taas raikkauden tekemiseen. Kaikista töyssyistä huolimatta Teemu Turunen onnistui voittamaan Liigan maalipörssin ja vieläpä selvällä erolla kakkoseen. Hän muodosti Liigan vaarallisimman tutkaparin Ville Koivusen kanssa, ja kaksikolta voi odottaa isoja asioita myös pudotuspeleissä. Runkosarjassa Turunen iski 60 otteluun tehot 30+27=57.

Hyökkääjä: Oula Palve, Ilves

Oula Palve sävähdytti heti kauden alusta lähtien. Vaikka edellinen kausi Ruotsissa oli todella vaikea, oli sentteri heti syksystä lähtien hyvällä pelipäällä ja itseluottamus paistoi takariviin saakka. Lopulta Palve vei vielä pistepörssin voitonkin itselleen, kun hän keräsi viimeisellä kierroksella kolme maalisyöttöä. Koko kauden saldo oli 20+44=64. Vau!

Hyökkääjä: Jerry Turkulainen, JYP

JYPin kausi oli totaalinen katastrofi, ja Jerry Turkulainen oli yksi joukkuen harvoista valopilkuista. Taiturimainen laitahyökkääjä iski tehot 21+42=63 ja tulee tekemään kovaa tulosta mihin ikinä seuraavaksi siirtyykin. Onkin käsittämätöntä, miten JYP onnistui pitämään supertähdestään kiinni niin pitkään, mutta ei onnistunut voittamaan tämän johdolla.