TPS:ää viime kaudella edustanut kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachuk ei jatka KHL-seura Lada Togliattin riveissä.

30-vuotias Kosmachuk oli erityisesti kevätkaudella suuri pettymys Ladan paidassa. Hyökkääjä teki 41 ottelussa yhdeksän maalia ja 24 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän kirjasi viidessä ottelussa tehot 1+2=3.

Ladan kausi tuli päätökseen tällä viikolla, kun seura putosi pudotuspelien avauskierroksella Avangard Omskille otteluvoitoin 1-4.

Seuran päävalmentaja Rafik Jakubov vahvisti perjantaina, ettei ulkomaalaisvahvistuksille Kosmachukille ja Mislav Rosandicille tarjota jatkodiiliä.

– Sanotaan nyt näin, että odotimme enemmän heiltä. Kosmachuk teki paljon enemmän ennen uutta vuotta. Hän oli silloin meidän johtava pelaajamme ja parhaita pistemiehiämme. Mielestämme ulkomaalaispelaajien täytyy silti antaa enemmän, Jakubov kertoo Ladan tiedotteessa.

Kosmachuk siirtyi kaudeksi 2022-23 TPS:ään pelattuaan sitä ennen kahden kauden ajan Itävallassa Villacher SV:n joukkueessa. TPS:n paidassa Kosmachuk tahkosi 29 ottelua tehden yhdeksän maalia ja 17 tehopistettä. Kovana maalintekijänä tunnetun kanadalaisen vähäiseen ottelumäärään vaikutti loukkaantumiset.

Kosmachuk on pelannut urallaan AHL:ssä yli 300 ottelua sekä NHL:ssä kahdeksan ottelua Winnipeg Jetsin paidassa. Hän vietti myös yhden kauden Saksan DEL-liigassa.

LUE MYÖS: